divendres, 30 d’agost del 2024

Pensades de finals d'estiu

La intensitat de l'estiu a l'horta arriba fins a mig octubre. Seguim amb les collites de l'estiu i hi sumem totes les sembres i plantades que s'han de collir durant l'hivern i part de la primavera. És a partir del mes de novembre que la feina ens permet relaxar-nos i, un cop recuperats, reflexionar de com ha anat tot plegat, repensar com encararem la temporada següent i començar a implementar els canvis per a fer possible les millores imprescindibles per tornar a il·lusionar-nos. L'esgotament de tot l'equip a aquestes alçades és considerable i ajuda molt saber que, tot i que encara queden dies, s'apropa aquest temps de repensar les coses per a que la propera temporada sigui, diguem-ne, un xic més suau.

Que no soni a queixa. No ho és pas. És un repte. El gran repte, diria. Massa companys han de deixar els camps que menen per no veure sortida al trinomi feina-economia-vida. Perquè de feina, tanta com en vulgueu, però que surtin els números i que a més es pugui tenir vida fora del camp ja són figues d'un altre paner. Estem entestats, som tossuts, cabuts, caparruts, capquadrats i insistents per trobar l'entrellat  d'aquest trinomi maleït que, si no som capaços d'anar resolent, va empetitint el nombre de gent que tirem endavant projectes petits però imprescindibles per assegurar que els plats que ens alimenten cada dia estiguin plens d'alguna cosa més que farcells d'hidrats de carboni, proteïnes, vitamines i greixos, salpebrats de pesticides, angoixes i desigualtats. Al camp, els que hi treballen, també es mereixen una vida digna. Estem convençuts que ens en sortirem i sabem que les solucions passen per ser més eficients i organitzar-nos millor. Vet aquí les nostres tasques més ingents.

A nivell més pràctic, us recordem que aquest és el darrer dissabte de l'any que tindrem oberta la nostra botiga i que a partir de la setmana vinent els dimecres recuperem el nostre horari "d'hivern". És a dir que tornarem a obrir a les 4 de la tarda i tindrem obert fins a les 7.

Com a novetat, per si encara no la sabeu, ja podeu gaudir de les nostres delicioses figues.

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

dijous, 22 d’agost del 2024

Verdolagament Revolucionaris

Bon dia a tothom!!

Tot i portar unes setmanes en què la baixada de temperatura a la nit permet un bon descans, la intensitat al Parc no ha baixat gens ni mica. En ple declivi del mes d'agost, sembla ser que el meló pell de gripau vol eclipsar tot el protagonisme i espai disponible del magatzem.

Si és cert que en aquest punt de l'estiu, pocs haureu pensat en brous o trinxats, nosaltres ja fa unes quantes de setmanes que tenim la família de les crucíferes (col, nap, bròcoli...) al cap. Com cada any la part més complicada serà la d'encabir el futur cultiu de tardor/hivern, amb els presents cultius d'estiu. Encara que sembli fàcil, i tot i tenir les rotacions planificades, aquesta feina sempre acaba provocant petits desafiaments.

Com no podia ser d'una altra manera, les condicions climàtiques provoquen que haguem de tenir una constant atenció controlant l'herba espontània, i ara que ho hem aconseguit no volem que se'ns escapi; A més, les imponents sembres de la sempre present pastanaga, fan que passem molta estona ajupits, agenollats o asseguts treien la verdolaga. Ja n'hem parlat alguna vegada d'aquesta persistent herba i fins i tot, la podeu trobar moltes vegades en els nostres punts de venda. Però aquest cop hem volgut girar la truita. Un cop seleccionats els brots més tendres i esbandir-los bé, des de l'obrador del Parc les noies d'Escabetxart, van escabetxar-los amb l'objectiu de fer-ne un paté. El resultat ha estat increïble, animeu-vos a tastar-lo!

 

Com podeu veure, desherbar la pastanaga encara ens portarà unes hores més, així que tornem a posar-nos a la feina!

Albert i Laia
Salut i bons aliments!

#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga