Bon dia a tothom !
Sense saber a ciència certa com ho hem fet, avui ens hem aconseguit llevar per poder dur a terme les collites dels mercats després d'assolir una de les setmanes més atrafegades del que duem d'estiu.
A primers d'aquesta setmana ens van venir a fer endreça a l'entrada de la finca. Dues màquines famèliques de restes vegetals van començar a trinxar i remenar tota la muntanya de brancada que havíem acumulat durant l'any passat per tal de transformar-ho en el futur compost que podrem començar a aplicar als camps de cara a l'hivern. La extensió que havia arribat a ocupar era descomunal, i ara, un cop tot triturat i apilonat, quasi ens sembla una pila ben diferent de la original. Aquesta neteja ens permet veure les pomeres que teníem amagades al darrera!
Al camp, hem començat a fer la gran collita de patates. La feixa on les vàrem sembrar enguany, és una de les més petites de la finca però, amb la quantitat de tubercles que han anat sortint de sota terra, hem estat entretinguts totes les hores laborables d'aquest dijous. Tot i així, encara li hem de posar fi, ja que hem hagut de deixar 4 fileres abans no caure desmaiats. Com és habitual, hem sentit la necessitat de celebrar la feina ben feta englotint síndria i ancestral de saüc, que ens ha donat l'última empenta per tornar cap a casa a descansar. Brindem per la patata d'aquest any!
![]() |
Quan encara ens sentíem valentes... |
Dins l'obrador, les mestresses de la passata di pomodoro, s'han calçat el davantal i han transformat ni més ni menys que 30 caixes de tomata. El Ligúria, que amb aquests dies de pluja anava ben servit d'aigua a causa del relleu mal calçat que van patir els vorals dels hivernacles en el moment de canvi del plàstic, va desencadenar en una gran producció i, per conseqüència, una gran collita. Aquesta partida, que per aquest motiu va quedar menys dolça, l'hem aprofitat i n'hem fet suc. Que no us enganyi aquesta puntual relliscada de gust en la pròpia tomata, que el suc és dels que es serveixen ben frescos i es gaudeixen de debò. Pels més atrevits, suggerim combinar-lo i fer-ne un Bloody Mary per sorprendre en un aperitiu.
![]() |
Spremipomodoro en acció |
![]() |
Tomata llesta per treure-li suc |
La energia els hi ha donat també per fer la primera remesa de conserva de tomata. El resultat de la feina d'avui han estat 75 pots d'una tomata ben concentrada. Els bombeta, molt carnosos, són magnífics per aconseguir-ho, així que si vosaltres sou més de fer-vos la vostra pròpia conserva a casa, us la oferim al catàleg en format de caixa de 10 kg.
![]() |
Conserva de tomata 2025 |
Com els productes de mercat no es cullen sols, nosaltres anem fent via.
Bona setmana, salut i bons aliments!